#

На Білоцерківщині відкрито спеціальну службу з допомоги жертвам домашнього насильства

29.04.2018 06:27
На Білоцерківщині відкрито спеціальну службу з допомоги жертвам домашнього насильства

Днями, у Білій Церкві розпочала свою роботу мобільна бригада соціально-психологічної допомоги жертвам домашнього насильства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на 04563.com.ua.

За даними досліджень Фонду народонаселення, майже кожна четверта жінка потерпає від насильства. Крім того, в умовах збройного конфлікту, збільшується кількість випадків насильства, особливо насильства до жінок. Все більше постраждалих бояться заявляти про насильство та звертатися по допомогу.

З ініціативою створення таких мобільних груп виступили Фонд народонаселення ООН в Україні спільно з Міністерством соціальної політики України та МБФ «Українська фундація громадського здоров’я».

Як повідомляється, бригади соціально-психологічної допомоги, надають екстрену та планову психологічну й соціальну допомогу потерпілим від гендерно-зумовленого, в тому числі домашнього насильства. Проект вже успішно працює у 10 регіонах Україні, зокрема і на Білоцерківщині.

Мобільна бригада складається з 2 психологів та 1 соціального працівника, які здійснюють моніторинг випадків насильства та надають послуги, співпрацюють зі службою у справах дітей, міським центром соціальних служб для сім`ї, дітей і молоді, управлінням з питань молоді і спорту та іншими організаціями, які надають соціально-психологічні послуги.

Бригади працюють з:

- Постраждалими від насильства, включаючи домашнє насильство.

- Партнерами клієнток та чоловіками, які вчинили насильство (за їх згодою).

- Дітьми, сім`ями, найближчим оточенням постраждалих від насильства.

Психологи та соціальні працівники надають такі послуги:

- Соціально-психологічні консультації для виявлення потерпілих від гендерно зумовленого, в тому числі домашнього насильства осіб та оцінку їх психоемоційного стану;

- Консультації для потерпілих від гендерно зумовленого, в тому числі домашнього насильства осіб з метою попередження повторних випадків;

- Комплексна оцінка потреб потерпілих від насильства осіб та направлення для отримання додаткових послуг (медичних, юридичних, реабілітаційних).

- Консультації для членів родин;

- Ведення випадку потерпілого від насильства, здійснення соціального супроводу до 3-х місяців, отримання клієнтом клієнтом соціально-психологічних послуг;

- Проведення просвітницьких заходів спрямованих на попередження гендерно зумовленого, в тому числі домашнього насильства, формування особистої безпеки посилення мотивації протидії насильству, набуття жінками/дівчатами-підлітками навичок особистої безпеки.

Вся допомога надається анонімно та конфіденційно. Для її отримання необхідно звернутися за телефонами 063 624 87 15, 066 108 94 92 або [email protected].

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: