#

На Бориспільщині почали вирощувати незвичайну нішову продукцію

18.03.2021 15:45
На Бориспільщині почали вирощувати незвичайну нішову продукцію
Фото з мережі Інтернет

Сімейне мінігосподарство поблизу Борисполя разом із традиційною картоплею та цибулею взялося вирощувати їстівні квіти

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Greenpost.ua".

Фермери постачають квіти та мікрозелень до київських ресторанів. На тарілці у відвідувачів може опинитися настурції, декілька сортів чорнобривців, нагідки, цвіт кабачків і цукіні, білі та сині квіти огірочника лікарського.

Взимку, коли для квітів не сезон, мініферма пропонує не менш корисну заміну — мікрогрін. Молоді паростки капусти, редиски, дайкону, соняшнику, броколі  та гороху продають відразу порційними упаковками. Як альтернатива — мікс сезонної зелені для тижневого споживання.

Виробництво разом зі своїм чоловіком Дмитром заснувала Ірина Кроль. Розповідає, що ідея з’явилася після появи першої дитини. Тоді сім’я відчула на собі нестачу якісної свіжої зелені.

Маючи невелику ділянку в 50 соток, на ній не залишають без уваги жодний сантиметр землі. Весь обробіток проводять вручну, що позбавляє необхідності вносити хімічні пестициди.

Нагадаємо, що у КОДА розповіли, що у 2021 році у селі Проців, що на Бориспільщині, в рамках програми "Велике будівництво" реконструюють школу.

Фермери постачають квіти та мікрозелень до київських ресторанів

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: