#

На Бородянщині стрімко рідіють ліси (ФОТО)

17.11.2020 20:40
На Бородянщині стрімко рідіють ліси (ФОТО)
Фото з місця події

ДП "Клавдієвське лісове господарство" запевняє, що провело вирубку дерев на території неподалік села Блиставиця офіційно, проте місцеві жителі обурені таким масштабом робіт

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Місцевий житель Валерій Сахненко повідомив, що приблизно за 2 км від с. Блиставиця вели вирубку лісу на території, яку обслуговує ДП "Клавдієвське лісове господарство".  

За його словами, ще 27 березня тут загорівся ліс. Він чотири дні поспіль телефонував рятувальникам, до різних лісових служб, проте тоді допомоги не надійшло. Пожежу ліквідовував власними силами разом зі своєю родиною. За цей час вигоріло десь 0,5 га лісу. На четвертий день таки з’явився лісник з бригадою, якому Сахненко вказав осередок пожежі. Тоді вогонь вдалося зупинити, але зараз виникає запитання: невже тоді приборкували полум’я заради цієї вирубки?

Лісничі у свій захист повідомили, що тут відбулася рубка головного користування, яку проводять для заготівлі деревини у стиглих та перестійних лісових насадженнях. Вони запевняють, що на ділянці площею 2,8 га, яку вирубали, росли дерева, вік яких сягав 100 років. На їх місці мають висадити молоді саджанці.

Однак, не зважаючи на це, людям не зрозуміло, чому проводять суцільну вирубку ще живого лісу, адже в лісі є місцини, де трапляються мало не гектари, встелені великою кількістю повалених вікових дерев, що навіть неможливо пройти. Але їх не прибирають, а рубають живі.

Нагадаємо, що нещодавнонеподалік селища Луговики Поліського району прикордонники відділу "Млачівка" зупинили транспортнийзасіб, вщерть завантажений деревиною.





Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: