#

На Броварщині полігон для сміття називають екоцидом

27.02.2021 17:10
На Броварщині полігон для сміття називають екоцидом
Фото з полігону

Голова Державної екологічної інспекції (ДЕІ) України Андрій Мальований розповів, що КП "Згурівський комбінат комунальних підприємств" завдало збитків на 31,2 мільйона гривень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку голови Державної екологічної інспекції (ДЕІ) України Андрія Мальованого у Facebook.

Під час перевірки полігону перевірки інспектори ДЕІ знайшли захоронення небезпечних відходів. Зокрема там були медичні, будівельні, а також не перероблені побутові відходів, заборонені законодавством. Крім того там було відсутнє забезпечення захисту земель від засмічення та забруднення.

Також у дописі зазначається, що КП "Згурівський комбінат комунальних підприємств" завдало довкіллю збитків на суму 31,2 мільйона гривень, тому всі матеріали перевірки передали до СБУ.

ДЕІ наполягатиме на тому, щоб надання послуг з видалення і захоронення відходів, яке здійснюється КП "Згурівський комбінат комунальних підприємств", було зупинено, – написав Андрій Мальований у своєму дописі.

Нагадаємо, що у Глевасі виявили засмічення земельних ділянок комунальної власності небезпечними відходами, а самеа втомобільними покришками.



Читати "Моя Київщина" у Telegram