#

На Броварщині забудовник не сплачував до бюджету селища пайові внески

02.02.2021 16:00
На Броварщині забудовник не сплачував до бюджету селища пайові внески
Фото з мережі Інтернет

На території села Заворичі Броварського району забудовник зводив зерносховище та не сплачував до бюджету селища кошти пайової участі   

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Встановлено, що від забудовника, який здійснював будівництво зерносховищного комплексу, селищна рада не отримувала до бюджету коштів, які могли бути використані на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури вказаного населеного пункту. Сума заборгованості зі сплати пайових внесків становила понад 1,9 млн грн.

Реагуючи на вказані порушення, місцевою прокуратурою було пред’явлено позов про стягнення з недобросовісного забудовника, на користь Калитянської ОТГ, коштів пайової участі на суму понад 1 млн гривень, який задоволено господарським судом Київської області.

При цьому, у ході розгляду справи за активної участі прокуратури підприємством вже добровільно сплачено 900 тис грн до місцевого бюджету Калитянської об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, що у селі Скибин Броварського району керманич у стані алкогольного сп’яніння намагався дати неправомірну вигоду працівникам поліції.

Читати "Моя Київщина" у Facebook