#

На Броварщині зафіксовано випадок африканської чуми свиней

19.10.2023 16:30
На Броварщині зафіксовано випадок африканської чуми свиней
Фото з мережі Інтернет

На території Баришівської громади зафіксовано випадок африканської чуми свиней

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Баришівської селищної ради.

Від двох трупів свиней віком близько 1-1,5 роки, виявлених у воді в силосних ямах біля с. Морозівка, було виділено ДНК вірусу африканської чуми свиней (далі‒АЧС). 

Епізоотичним вогнищем щодо АЧС визначено територію силосних споруд за межами с. Морозівка Баришівської селищної територіальної громади Броварського району; зона захисту – населені пункти Баришівської селищної територіальної громади Броварського району: с. Морозівка, с. Власівка, с. Селичівка, с. Бзів з прилеглими територіями; зона нагляду – мисливські угіддя ТОВ "Баришівське УТМР", а також населені пункти Баришівської селищної територіальної громади Броварського району: с. Шовкове, смт Баришівка, с. Коржі, с. Волошинівка, с. Устинкова Гребля, с. Дернівка, с. Хлопків, с. Пасічна, с. Швачиха, с. Селище, с. Гостролуччя, с. Сезенків з прилеглими територіями.

У зоні захисту не допускається ввезення або вивезення з господарств ycix форм власностi живих свиней, продукцiї з них та репродуктивного матерiалу протягом 40 днiв з дня проведення дезiнфекцiї в епiзоотичному вогнищi, крім випадкiв вивезення свиней на забiй пiд контролем Броварського районного управлiння Головного управлiння Держпродспоживслужби в Київськiй областi на визначеному ДНПК переробному підприємстві або забiйному пунктi.

У зонах захисту та нагляду заборонено торгiвлю на ринках живими свиньми та продуктами з них, кpiм отриманих на забiйних та переробних пiдприємствах, якi мають експлуатацiйний дозвiл та за наявностi супровiдних документів до зняття карантину. Сюди потрапили агропродовольчі ринки "Новотроянда", с. Морозівка, "Центральний" ТОВ "МБК-Інвест", смт Баришівка, торгівельний майданчик "Молодіжний" СТ "Агросервіс", смт Баришівка.

Нагадаємо, що у господарствах мешканців Циблівської ТГ 11 та 13 жовтня зареєстровано захворювання на африканську чуму свиней.

Читати "Моя Київщина" у Telegram