#

На фабриці-кухні "ГотуЇмо" в Бучі за участі міжнародних партнерів обговорили реформу шкільного харчування (ФОТО)

31.03.2024 11:38
На фабриці-кухні "ГотуЇмо" в Бучі за участі міжнародних партнерів обговорили реформу шкільного харчування (ФОТО)
Фото з місця подій

На фабриці-кухні "ГотуЇмо" в Бучі за участі ініціаторки реформи шкільного харчування Олени Зеленської, послів США, Канади, Фінляндії, Італії, Норвегії, Естонії, представників низки інших посольств та міжнародних організацій, міністерств та відомств в Бучі провели велику партнерську зустріч, де обговорили реформу шкільного харчування

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис голови КОВА Руслана Кравченка.

Від завтра, 1 квітня, перша в Україні фабрика-кухня в Бучі "ГотуЇмо" розширить перелік навчальних закладів, куди доставлятиме харчування.

"ГотуЇмо" вже три тижні доставляє харчування у три школи.

Смачна та корисна їжа потрапляє до закладів у спецбоксах, проходить термічну обробку, а потім – потрапляє на столи до учнів. 

Руслан Кравченко написав:

Понад два роки тому, на початку повномасштабного вторгнення росії, важко було навіть мріяти про таку фабрику. Завдяки американському бізнесмену і філантропу Говарду Баффету проєкт вдалося реалізувати. 

Досвід Київщини поширюватиметься на інші регіони, щоб діти всіх областей без винятку могли щоденно отримувати гаряче харчування. 

Попри війну реформу реалізовують не лише в школах, а і в дитсадках.

Голова КОВА додав:

Щодня збільшуємо кількість її прихильників. Але зміни потребують підтримки. Тому розширюємо коло міжнародних партнерів. 

На Київщині безкоштовне гаряче харчування отримують понад 122,5 тисячі учнів і їх кількість зростає. Забезпечено харчування 100% учнів пільгових категорій. У 29 територіальних громадах у 1-4 класах всі учні харчуються безкоштовно або у співфінансуванні з місцевим бюджетом. 

Також було укладено договір зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН. ВПП вже перерахувала понад 14 млн грн 41 громаді Київщини. Це дозволить забезпечити часткове відшкодування витрат на щоденні гарячі страви для учнів 1-4 класів у 111 школах області. Загалом програма охоплює понад 25 тисяч дітей Київщини.

Також громади обрали різні форми організації харчування:

  • 484 школи – забезпечують харчування персоналом, що перебуває в штаті закладів освіти,
  • 95 шкіл – отримують послуги аутсорсингу від підприємств громадського харчування,
  • 54 школи – користуються доставкою готової продукції,
  • 12 закладів –  працюють як "опорна кухня" та доставляють готові страви до інших закладів освіти.

До кінця цього року року планують створити ще 25 "опорних кухонь". Крім того, уже створили в Київській області три Кулінарних хаби, планують збільшити кількість учнів, що охоплені гарячим харчуванням.

До кінця цього року також завершать навчання 100% працівників шкільних харчоблоків та 30% працівників харчоблоків дитячих садків і продовжать модернізацію обладнання харчоблоків у 34 закладах освіти. 

Нагадаємо, що Київщина отримала понад 14 млн грн на підтримку шкільного харчування від програми ООН.

На зображенні може бути: 3 людини та відділ новин

На зображенні може бути: 3 людини, люди навчаються та текст

На зображенні може бути: карта та текст «ванна дтей 53% реалзусться реалзу коштом 40% 1,5 класи та 5-11 (12) класи- млн дити пльгових категорий потребують безоплатного гарячого харчування WFP кошти мисцевого бюджету незакрита потреба навчальний pik 175 днi̇в 1,5 млн дтей 175 1,5= $ 394 000 000»

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

На зображенні може бути: багет

Читати "Моя Київщина" у Facebook