#

На Фастівщині незаконно передали особам для ведення особистого селянського господарства 10 га землі

09.09.2020 11:40
На Фастівщині незаконно передали  особам для ведення особистого селянського господарства 10 га землі
Фото з мережі Інтернет

Два роки тому Головним управлінням Держгеокадастру у Київській області було передало п’ятьом особам земельні ділянки загальною площею 10 га для ведення особистого селянського господарства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Ухвалою Фастівського міськрайонного суду Київської області відкрито провадження у справі за позовом керівника Фастівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Держгеокадастру України до Головного управління Держгеокадастру у Київській області, фермерського господарства про визнання недійсними наказів та витребування земельних ділянок площею 10 га ринковою вартістю понад 13 млн грн.

Установлено, що упродовж 2018 року Головним управлінням Держгеокадастру у Київській області передано у власність 5 громадянам земельні ділянки. При цьому, вказаними громадянами раніше вже використано право на безоплатну приватизацію земельних ділянок в межах норм безоплатної передачі земельних ділянок для даного виду використання.

Таким чином, зазначені накази підлягають визнанню недійсними, а земельні ділянки підлягають витребуванню на користь держави в особі Держгеокадастру України.

Нагадаємо, що у селі Триліси Фастівського району працівники поліції зупинили автомобіль, яким керував 37-річний житель Житомирщини.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: