#

На Фастівщині незаконно роздали 12 га землі

29.12.2018 11:21
На Фастівщині незаконно роздали 12 га землі

Всупереч чинному законодавству на Фастівщині 6 особам повторно наділили по 2 га землі для особистого користування

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Прокуратура встановила, що у 2017 році на підставі наказів Головного управління Держгеокадастру у Київській області 6 громадянам було надано безоплатно у власність земельні ділянки загальною площею 12 га для ведення особистого селянського господарства на території Броварського, Бородянського та Білоцерківського районів.

Відповідно до вимог земельного законодавства громадяни України мають право на безкоштовну передачу їм земельних ділянок у визначених законом розмірах один раз для відповідного виду використання. Безоплатна передача землі із фондів державної та комунальної власності для ведення особистого селянського господарства здійснюється у розмірі не більшому ніж 2 га.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Проте, всупереч вищезазначеним вимогам законодавства Головним управлінням Держгеокадастру у Київській області вказаним громадянам було повторно надано у власність земельні ділянки площею 2 га кожному для таких же цілей на території Фастівського району.

У зв'язку з вищезазначеним прокуратурою було скеровано позовну заяву про визнання недійсними наказів Головного  управління  Держгеокадастру у Київській  області  та витребування земельних ділянок загальною  площею 12 га на території Фастівського району з чужого незаконного володіння.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: