#

На Гостомельському шоссе встановлять нове освітлення

10.10.2018 11:49
На Гостомельському шоссе встановлять нове освітлення

На вулиці Гостомельське шоссе в Ірпені найближчим часом встановлять нове освітлення. Для цього вже закуплено 352 сучасні лампи

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "Правду Ірпеня".

На придбання ламп витратили понад 430 тис. грн. Ці кошти Ірпінь отримав як малий грант Програми розвитку ООН та Глобального екологічного фонду ПРООН/ПМГ ГЕФ “Енергоефективне вуличне освітлення для місцевих громад”. Мер міста Володимир Карплюк заявив, що завдяки новому освітленню лише на цій одній вулиці міський бюджет заощаджуватиме на електроенергії понад 450 тис. грн в рік.

“Все це стало можливим завдяки співпраці Ірпінської міської ради та ВГО “Розвиток та довкілля”. Окремо хочу подякувати керівнику управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ ІМР Андрію Літвинову за постійну роботу у напрямку підвищення енергоефективності в Ірпені”, – зазначив Карплюк.

Три роки тому в Ірпені почалася модернізація вуличного освітлення. Поступово старі лампи розжарення замінюються на енергоефективні світлодіодні світильники. За цей час таким чином осучаснилося 10 вулиць. Для цього використовуються бюджетні кошти і активно залучаються гранти. 

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: