#

На Київщині браконьєри продовжують варварськими методами ловити рибу

11.01.2021 12:10
На Київщині браконьєри продовжують варварськими методами ловити рибу
Фото з місця події

У період з 7 по 10 січня поточного року на території Київської області було зафіксовано сім грубих порушень правил рибальства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київський Рибоохоронний Патруль" у Faсebook.

Сьомого січня завдяки зверненню небайдужих громадян було виявлено порушника, який здійснював вилов риби забороненим методом багріння за допомогою «драч». У такий спосіб незаконно добув 7,3 кг риби, чим наніс 765 грн збитків.

Подію зафіксовано на р. Ірпінь, в районі с. Козаровичі Вишгородського району Київської області. Для встановлення особи на місце події було викликано працівників Нацполіції.

Згодом на затоці Київського водосховища у с. Лютіж Вишгородського району Київської області викрито аналогічне порушення. Методом багріння двоє громадян добули 7 екз. плітки і 1 екз. карася сріблястого (1 кг) та нанесли збитків у сумі 612 грн.

Восьмого січня на зимувальній ямі Канівського водосховища, що у Голосіївському районі м. Києва виявлено громадянина, який здійснював вилов риби у такий же заборонений спосіб. Завдяки оперативності рибоохоронців збитки вдалося попередити.

Дев’ятого січня на Київському водосховищі в адмінмежах с. Старі Петрівці, що у Вишгородському районі Київської області за допомогою "драча" у заборонений спосіб чоловік добув 6 екз. плітки, 3 екз. рибця звичайного та 1 екз. карася сріблястого (1,6 кг). Сума завданих збитків складає 1 292 грн.

Ще два аналогічних порушення виявлено на Канівському водосховищі поблизу с. Вишеньки Бориспільського району Київської області та в районі першого шлюзу малої Кийлівської дамби. Громадяни виловили по 1 екз. ляща та плітки. Збитки становлять 255 грн.

У всіх випадках на порушників оформлено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Вилов риби способом багріння вважається недопустимим та варварським. Адже під час такого забороненого методу більша частина риби зривається, залишається пораненою у воді, починає хворіти і гине. Таким чином недобросовісні рибалки більше знищують рибу, ніж виловлюють її, - зауважив начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Нагадаємо, що 4 січня біля села Ходорів Миронівського району працівники рибоохоронного патруля спіймали браконьєра.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: