#

На Київщині чоловік оформив кредити на зниклих безвісти військовослужбовців (ФОТО)

03.03.2023 10:35
На Київщині чоловік оформив кредити  на зниклих безвісти військовослужбовців (ФОТО)
Фото з місця події

На Київщині судитимуть жителя Дніпропетровщини, який оформив кредитів понад 2 млн грн на зниклих безвісти військовослужбовців ЗСУ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Київська обласна прокуратура" у Facebook.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру громадянину за фактами шахрайства та незаконного поводження з боєприпасами ( ч. 3 ст. 190 ч. 1 ст. 263 КК України).

Мешканець міста Кривий Ріг здобув особисті дані військовослужбовця ЗСУ, який зник безвісти під час виконання бойового завдання на лінії зіткнення. Використовуючи електронно–обчислювальну техніку та дублікат сім-картки підозрюваний оформив на ім’я військовослужбовця кредит. Надалі він здійснив переказ грошових коштів на підконтрольні собі банківські рахунки та вчинив декілька розрахунків в терміналах. Знятими коштами розпорядився на особисті потреби.

За попередніми даними, аналогічним способом він оформив грошові позики, використовуючи дані близько 20 зниклих військовослужбовців. Загальна сума кредитів становить понад 2 млн грн.

Під час обшуку вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти мобільних операторів зв’язку, банківські картки та грошові кошти, а також гранату.

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України. До суду скеровано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що крадіжка та напади: у Переяславі за добу зафіксували три випадки правопорушення.



Читати "Моя Київщина" у Facebook