#

На Київщині ділок за космічні кошти допомагав уникнути мобілізації (ФОТО)

01.08.2022 13:36
На Київщині ділок за космічні кошти допомагав уникнути мобілізації (ФОТО)
Фото з місця подій

На Київщині затримали зловмисника, який допомагав чоловікам ухилитися від  служби в армії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Поліція Київської області" у Facebook.

До жителя Києва за "допомогою" звернувся 32-річний військовозобов’язаний чоловік. Лиходій за грошову винагороду пообіцяв виготовити документ про його непридатність до служби.  

Затримали 54-річного зловмисника під час передачі довідки військово-лікарської комісії з відміткою про те, що особа не підлягає призову на військову службу. 

Фейкова довідка про неможливість мобілізації обійшлась замовнику в понад 15  тисяч доларів. Днями суд вже взяв підозрюваного під варту. За незаконне переправлення осіб через держкордон ділку загрожує до 9 років позбавлення волі.

Злочинну діяльність викрили працівники слідчого управління Київщини, спільно із працівниками СБУ, за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури. Слідчі розпочали досудове розслідування за фактом  незаконного переправлення осіб через державний кордон України [ч.3 ст.332 ККУ].  

Нагадаємо, що НАЗК склало адмінпротокол щодо народного депутата Анатолія Гунька, який отримав у подарунок годинник марки "Breguet" вартістю понад 10 000 доларів США від свого помічника.



Читати "Моя Київщина" у Telegram