#

На Київщині директор дорожнього підприємства ухилився від сплати 7,5 млн грн податків

05.04.2023 10:40
На Київщині директор дорожнього підприємства ухилився від сплати 7,5 млн грн податків
Фото з мережі Інтернет

Детективи ТУ БЕБ у м. Києві та Київській області скерували до суду обвинувальний акт відносно директора дорожного підприємства на Київщині за ухилення від сплати податків у розмірі понад 7,5 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ТУ БЕБ у м. Києві та Київській області.

Приватне підприємство упродовж 2018-2020 років, за результатами виконання ремонтно-будівельних робіт дорожнього покриття на території Київської області, отримало на рахунки понад 25 млн грн.

Компанія, яка була зареєстрована платником єдиного податку 3 групи, не перейшла на загальну систему оподаткування. Таким чином керівник компанії ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах.

З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків, детективи БЕБ арештували майно директора на суму понад 4,3 млн грн. 

Окрім того, ініційовано заявлення прокуратурою цивільного позову на загальну суму збитків у розмірі понад 7,5 млн грн.

За вчинене кримінальне правопорушення, відповідно до законодавства, передбачено штраф від п’ятнадцяти тисяч до двадцяти п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що справу про розкрадання коштів на ремонті санаторію на Київщині передали в суд.

Читати "Моя Київщина" у Telegram