#

На Київщині дітям ВПО подарували 500 велосипедів (ФОТО)

08.04.2024 14:57
На Київщині дітям ВПО подарували 500 велосипедів (ФОТО)
Фото з місця події

На Київщині дітям з родин ВПО з Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей подарували сучасні велосипеди від американського мецената Хансена

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Український Південь".

Родини переселенців з областей, де йдуть бойові дії, зібралися у дворі житлового комплексу у Софіївській Борщагівці на радісну подію – вручення сучасних нових велосипедів дітям віком від 3 до 14 років від американського мецената Хансена. Одночасно і знайомилися, спілкувалися з новими сусідами.

Представниця Благодійного фонду "Місія Хансена в Україні" Ірина Дробиш привітала родини ВПО, розповіла про плани фонду щодо подальшої підтримки українців фондом, про співпрацю з обласною владою на Київщині.

Благодійний фонд  планує  одну зі шкіл на Київщині  побудувати в селі Тарасівка,  в "Містечку Хансена" до 1 вересня 2025 року.  Це буде сучасний заклад площею майже 6,5 тис. кв. м, розрахований на 700 дітей. Облаштують в будівлі 24 класи, бібліотеку, спортзал, укриття, два спортивні корти, конференц-зал.  Нині в "Містечку Хансена" проживає більше 300 дітей, яким теж  подарували велосипеди від містера Хансена. Велосипеди – це можливість знайти нових друзів, більше проводити часу на свіжому подвір’ї,  попіклуватися про своє здоров’я,

- поділилася подальшими планами Ірина Дробиш.

Цього дня було вручено й спорядження для дорослих жителів комплексу, які займаються скандинавською ходьбою. Слова вдячності звучали від дітей і батьків на адресу американського мецената Делл Лой Хансена, який зробив неймовірно щасливими родини переселенців, які відчули щиру підтримку і атмосферу домашнього затишку. 

Нагадаємо, що Ірпінська міська рада з Благодійним фондом "Єлеон Україна" сприятимуть талановитим школярам громади здобувати вищу освіти за кордоном.


Читати "Моя Київщина" у Telegram