#

На Київщині двоє водіїв хотіли "вирішити" свої проблеми за допомогою хабаря

01.06.2020 14:40
На Київщині двоє водіїв хотіли "вирішити" свої проблеми за допомогою хабаря
Фото з мережі Інтернет

На території Київської області працівники поліції затримали двох водіїв, які порушили ПДР, але вони не хотіли нести за це відповідальність

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Патрульна поліція Борисполя" у Faсebook.

Перший випадок трапився, близько 20-ї години, в суботу, на 33 кілометрі автодороги М 03 Київ — Харків — Довжанський. Інспектори помітили, що водій автомобіля Audi A4 під час керування автомобілем розмовляє по телефону. Поліцейські зупинили водія вказаного автомобіля.

Під час оформлення адміністративних матеріалів за ч.2 ст.122 (Користування під час руху транспортного засобу засобами зв’язку) КУпАП на 28-річного водія, останній з метою уникнення від адміністративної відповідальності, запропонував охоронцям порядку неправомірну вигоду в розмірі двісті гривень.

Патрульні попередили водія про кримінальну відповідальність за такі дії, однак водій не реагував та продовжував наполягати на своєму.

Наступним випадок трапився близько 23-ї години, на 77 кілометрі автодороги М 03 Київ — Харків — Довжанський. Охоронці порядку зупинили вантажівку Volvo, оскільки в неї не горіла права фара в темну пору доби.

Під час перевірки документів 57-річного водія, інспектори з'ясували, що для водія таке порушення вже не перше. Тож поліцейські повідомили, що на водія буде складено протокол за ч.4 ст. 121 (Повторне протягом року керування транспортним засобом, що має технічні несправності) КУпАП. Після чого водій запропонував неправомірну вигоду у сумі сто гривень. Патрульні неодноразово попереджали водія про відповідальність, але і його це не спиняло, і він продовжував пропонувати неправомірну вигоду.

На обох водіїв інспектори складали всі відповідні адміністративні матеріали, а для документації факту пропозиції неправомірної вигоди на місце події викликали слідчо-оперативну групу.

Нагадаємо, що 31 травня в місті Біла Церква правоохоронці зупинили автомобіль ВАЗ 21013 за порушення ПДР.

Читати "Моя Київщина" у Facebook