#

На Київщині на хабарі затримали посадовця Держгеокадастру (ФОТО)

24.06.2020 19:48
На Київщині на хабарі затримали посадовця Держгеокадастру  (ФОТО)
Фото з місця події

Працівники слідчого управління поліції Київщини спільно з Департаментом стратегічних розслідувань та за процесуальним керівництвом прокуратури області задокументували факт отримання неправомірної вигоди посадовцем Держгеокадастру в Київській області та його пособника

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Наразі двоє фігурантів затримано у порядку ст. 208 КПК України. 

Встановлено, що 33-річний керівник міськрайонного управління у Києво-Святошинському районі та міста Ірпені Держгеокадастру, використовуючи своє службове повноваження під час оформлення відповідної документації на земельні ділянки, вимагав надати неправомірну вигоду в розмірі 48 500 грн. 

У свою чергу посадовець запропонував "свої послуги": щоб пришвидшити реєстрацію 97 земельних ділянок – заплатити по 500 грн за кожну, тоді він не буде чинити бюрократичних перепон під час їхнього оформлення. Щоб себе не компрометувати  - працівник установи залучив пособника. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України. Вирішується питання щодо оголошення підозри затриманим. Запобіжний захід для них обере суд.

Нагадаємо, що 28 травня поліція повідомила про затримання заступника міського голови Борисполя Дмитра Гопанчука під час нібито передачі йому неправомірної вигоди у вигляді договору купівлі-продажу квартири у місцевій новобудові. 


Читати "Моя Київщина" у Facebook