#

На Київщині найменшу заробітну плату отримують працівники пошти

11.05.2020 19:10
На Київщині найменшу заробітну плату отримують працівники пошти
Фото з мережі Інтернет

У Київській області середня заробітна плата становить 11638 гривень, і вона в 2,5 рази більша за  мінімальну

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ статистики у Київській області.

Протягом березня 2020 року збільшення номінальної заробітної плати зафіксовано майже в усіх видах економічної діяльності – від 0,3% в освіті до 12,6% в оптовій та роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів. При цьому, значне зменшення рівня заробітної плати відбулося у сферах тимчасового розміщування й організації харчування (на 15,8%), операцій з нерухомим майном (на 13,0%), фінансової та страхової діяльності (на 9,2%), будівництва (на 6,2%), транспорту (на 2,7%) .

Найбільш оплачуваними в економіці області були працівники складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту, в промисловості - з виробництва комп'ютерів, електронної та оптичної продукції, виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, заробітна плата яких перевищила середній показник по області в 1,6–1,9 рази.

Значно нижчою залишалася заробітна плата працівників поштової та кур'єрської діяльності, текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, де співвідношення рівня оплати праці з середнім по економіці області не перевищувало 59,6%.

Нагадаємо, що за період карантину в Переяславі та Переяслав-Хмельницькому районі одружилася та розвелася однакова кількість пар.

Читати "Моя Київщина" у Facebook