#

На Київщині навчальний рік завершиться без останнього дзвоника і випускного

13.05.2020 17:53
На Київщині навчальний рік завершиться без останнього дзвоника і випускного
Фото з мережі Інтернет

Т.в.о голови КОДА Василь Володін повідомив, що навчальний рік у закладах освіти Київської області закінчиться вчасно

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

До 31 травня триватимуть дистанційні заняття, а до 1 липня школи підготують необхідні документи та закінчать навчальний рік. Результати оцінювання учням та їх батькам повідомлять індивідуально через засоби зв’язку.

Василь Володін повідомив, що нині в області навчання завершують 22,8 тисяч учнів 4 класу, 17,8 тисяч учнів 9 класу та 9,5 тисяч учні 11 класу.

Багатьох батьків, особливо тих, у кого діти цього року закінчують школу, непокоять питання про організації Зовнішнього Незалежного Оцінювання та вступу до профільних навчальних закладів. Тому повідомляю, у закладах освіти Київської області навчальний рік закінчиться вчасно. Потрібні свідоцтва та табелі школи оформлять до 15 червня, – наголосив очільник Київщини.

Він також додав, що підсумкова атестація учнів 4-х та 9-х класів тимчасово скасована. Випускники 9-х класів свідоцтва про здобуття базової середньої освіти отримають вчасно. Крім того, учні 1-8 та 10 класів копії документів отримають електронною поштою, а оригінали документів видадуть у вересні.

Проведення ЗНО заплановано з 25 червня по 17 липня. Терміни вступної кампанії до ВНЗ змістили на місяць. Для вступників на основі повної загальної середньої освіти реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня. Заяви та документи прийматимуть  з 13 до 22 серпня. Для абітурієнтів, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти до 16 серпня. Також для вступників передбачена можливість подачі оригіналів документів поштою.

Також нагадаємо, що т.в.о. голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін повідомив, що Київська область буде виходити з карантину поступово.

Читати "Моя Київщина" у Telegram