#

На Київщині очевидні загрозливі тенденції до роззброєння членів ДФТГ, - екснардеп

07.10.2022 12:20
На Київщині очевидні загрозливі тенденції до роззброєння членів ДФТГ, - екснардеп
Фото з мережі інтернет

Екснардеп Віталій Купрій заявив, що попри існуючу загрозу повторного вторгнення рф на Київщину влада практично ніяк не підтримує добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на ZN.ua.

За словами колишнього депутата, зараз є очевидні загрозливі тенденції до роззброєння членів ДФТГ. Купрій зазначає, що ДФТГ - це не кадровий підрозділ збройних сил, а група патріотично налаштованих мешканців громади, багато з яких — цивільні. Переважна більшість ДФТГ, яких наразі понад 800, недостатньо забезпечені формою, бронежилетами та іншими засобами захисту, аптечками. У більшості членів ДФТГ немає досвіду користування будь-яким озброєнням, крім стрілецької зброї.

На прикладі Гостомельського ДФТГ екснардеп пояснює проблеми у роботі влади. Попри те, що тероборонці громади активно беруть участь у патрулюванні та подоланні наслідків бойових дій тощо, військова адміністрація практично нічого не робить, аби підтримати добровольців. А командир військової частини ТрО, який координує діяльність ДФТГ, приймає рішення про масове роззброєння, хоча загроза нападу ворога нікуди не зникла.

Купрій заявляє, що подав до  СБУ скаргу з цього приводу і нещодавно отримав відповідь начальника Департаменту військової контррозвідки Олександра Дубровіна, що причин для занепокоєння немає. Екснардеп наголошує, що необхідно зупинити роззброєння, демотивацію членів ДФТГ і, навпаки, підтримати їх всіма можливими способами.

Нагадаємо, що захищаючи Україну від загарбника, загинув Анатолій Яковець із села Біліївка Володарської ОТГ.

Читати "Моя Київщина" у Facebook