#

На Київщині окупанти повністю зруйнували 11 закладів освіти, - КОВА (ВІДЕО)

18.07.2022 11:30
На Київщині окупанти повністю зруйнували 11 закладів освіти, - КОВА (ВІДЕО)
Гостомельський ліцей №1

Наразі у Київській області тривають ремонтні роботи у пошкоджених внаслідок бойових дій закладах освіти, на жаль, деякі із них ремонту вже не підлягають

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що першочерговому відновленню підлягають ті освітні заклади, що зазнали незначних ушкоджень. Зараз на них ведуться роботи із заміни вікон, дверей, ремонту покрівлі. Він прокоментував:

Ремонтні роботи в закладах освіти відбуваються за кошти з резервного фонду держбюджету, що виділили для оперативного відновлення Київської області. Перед нами стоїть завдання відновити якомога більше закладів освіти до осені та забезпечити належні умови навчання для наших дітей.

Усього з початку повномасштабної війни у Київській області постраждало 209 закладів освіти. Із них: 121 заклад загальної середньої освіти, 67 – дошкільної освіти, 7 – фахової передвищої освіти, 7 – позашкільної освіти, 5 – професійно-технічної освіти, 2 – інклюзивно-ресурсні центри. Від загальної кількості пошкоджених закладів освіти: повністю зруйновані – 11, потребують капітального ремонту – 52, підлягають поточному ремонту – 146.

Наразі відновлювальні роботи тривають у 29 закладах освіти в Бучанській, Баришівській, Бородянській, Великодимерській, Димерській, Іванківській, Макарівській та інших громадах.

Із них поточні ремонтні роботи вже завершені на трьох об’єктах Бучанського району:

  •  Макарівському ліцеї №2 Макарівської селищної ради;
  • Пісківському ліцеї Пісківської селищної ради;
  • Загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів – дитячому садку у селі Мигалки.

Нагадаємо, що у Київській ОВА обговорили етапи створення реабілітаційного центру для військових та цивільних.


Читати "Моя Київщина" у Facebook