#

На Київщині окупанти продовжують здійснювати злочини проти людяності

14.03.2022 20:21
На Київщині окупанти продовжують здійснювати злочини проти людяності
Фото з мережі Інтернет

Бучанська та Вишгородська окружні прокуратури розпочали кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст 438 КК  України)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на власні джерела у прокуратурі Київської області.    

Атаки з боку російських агресорів на мирних мешканців Київщини та населені пункти регіону не припиняються. 14 березня поблизу міста Буча окупанти здійснили цілеспрямований мінометний обстріл автобуса, який рухався зеленим коридором в колоні з іншими транспортними засобами. У цей час здійснювалася евакуація людей з Гостомеля. Унаслідок ворожої атаки загинула 65-річна жінка, поранено водія автобуса.                                                                                                                                                                            

Також близько 15-ї години військовослужбовці збройних сил Російської Федерації з реактивної системи залпового вогню «Град» обстріляли населений пункт Нові Петрівці у Вишгородському районі. У ході обстрілу загинула 1 особа, ще одна отримала поранення. Від масової атаки окупантів зазнали пошкоджень та руйнувань Національний музей-заповідник "Битва за Київ у 1943 році",  церква та інші об’єкти інфраструктури.                                                                                                           

Інформація щодо руйнувань та потерпілих уточнюється. Прокурори Київщини продовжують фіксувати всі злочини країни-агресора з метою притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що 13 березня російські окупанти розстріляли у Ворзелі фізика-експериментатора, заступника директора Інституту фізики напівпровідників імені В.Є. Лашкарьова НАН України Василя Кладька.

Читати "Моя Київщина" у Facebook