#

На Київщині орда карлика з кремля стріляє по мирним людям

08.03.2022 10:00
На Київщині орда карлика з кремля стріляє по мирним людям
Фото з мережі Інтернет

Прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження щодо нелюдських дій російського війська

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на прокуратуру Київської області

У повідомлені зауважується наступне:

За процесуального керівництва органів прокуратури Київщини зареєстровано кримінальне провадження за фактами обстрілів збройними силами Російської Федерації автобусу, об’єктів інфраструктури та поранення цивільного населення.

За даними слідства, 7 березня 2022 року ворожі війська здійснили мінометний обстріл автобусу поблизу села Лютіж Вишгородського району Київської області. Поранено водія – військовослужбовця Національної гвардії України, який планував здійснити евакуацію мирного населення. Дії загарбника кваліфіковано як посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ст. 110 КК України).

Крім того, вранці 7 березня окупанти обстріляли село Бишів Фастівського району. Руйнувань зазнали житлові будинки та господарські споруди, знищено транспортні засоби.

У селі Перемога Бучанського району військові Російської Федерації здійснили збройний напад на мирне населення та відкрили вогонь по будівлях населеного пункту. В селі Мощун зі стрілецької зброї пораненого місцевого мешканця. А в Ірпені вогнепальне поранення отримала жінка.

За всіма фактами розпочато досудове розслідування. Дії військовослужбовців країни-агресора кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Нагадаємо, що 7 березня під Вишгородом Збройні сили України знищили ворожий гвинтокрил.

Читати "Моя Київщина" у Facebook