#

На Київщині підприємці перерахували до бюджету 8,5 млрд грн податку

21.09.2020 18:50
На Київщині підприємці перерахували до бюджету 8,5 млрд грн податку
Фото з мережі Інтернет

З січня по серпень поточного року платники Київщини перерахували до зведеного бюджету 8,5 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської ОДА, це розповіли в ГУ ДПС у Київській області.

Зокрема, з загальної суми до державного бюджету спрямовано 2,1 млрд грн, що на 6% або 124,7 млн грн більше, аніж у відповідному періоді торік.

Місцеві бюджети області, у свою чергу, отримали 6,4 млрд грн. Цей показник також зріс на 6%, що у грошовому еквіваленті дорівнює 374,1 млн грн додаткових коштів.

ПДФО сплачується із розрахунку 18 відсотків від нарахованого доходу та застосовується майже для всіх видів доходів громадян: зарплати, стипендії, заохочувальні виплати, виплати за договорами цивільно-правового характеру тощо.

Водночас, ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що Законом України від 16.01.2020  № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон № 466) передбачено низку змін до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ (далі – ПКУ), які стосуються податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО).

Нагадаємо, що в Ірпені відбувся масштабний суботник у рамках соціально-екологічної акції "Let’s do it, Ukraine" – місто вшосте долучилося до Всесвітнього дня прибирання.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: