#

На Київщині планують відкрити ще один інклюзивно-ресурсний центр

02.07.2024 21:03
На Київщині планують відкрити ще один інклюзивно-ресурсний центр
Фото пресслужби

До початку нового навчального року у Золочівській громаді, що на Київщині, планують відкрити новий інклюзивно-ресурсний центр

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Департамент освіти і науки Київської ОВА повідомляє, що наразі мережа інклюзивно-ресурсних центрів Київської області налічує 55 ІРЦ та 2 філії.

Фахівці таких центрів проводять комплексну оцінку розвитку дітей з особливими освітніми потребами  та забезпечують їх системний кваліфікований супровід. Зокрема з початку 2024 року було проведено 4581 комплексну оцінку розвитку дитини та  55951 корекційно-розвиткове заняття.

Незважаючи на виклики, пов’язані з війною, ІРЦ продовжують надавати необхідну підтримку та допомогу, сприяючи сталому розвитку інклюзивної освіти в регіоні. В залежності від безпекової ситуації на території обслуговування, ІРЦ  працюють в очному та/або змішаному режимі.

Крім того, працівники ІРЦ активно надають додаткові послуги мешканцям громад, забезпечують психологічну підтримку внутрішньо переміщених осіб, беруть участь у волонтерській діяльності та роботі  гуманітарних штабів у співпраці з такими організаціями, як UNICEF, Червоний Хрест, ГО «Істок», БО «Відчуй», Save Ukraine, БФ «Надія і житло для дітей» тощо.

Нагадаємо, що Олена Зеленська відвідала Інклюзивно-ресурсний центр у Славутичі.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: