#

На Київщині поліцейські на вихідних задокументували низку порушень карантину (ФОТО)

30.11.2020 19:20
На Київщині поліцейські на вихідних задокументували низку порушень карантину (ФОТО)
Фото з місця події

Упродовж вихідних 28 та 29 листопада на території Київщини працювали 104 мобільні групи за участі поліцейських, які слідкували за дотриманням карантинних вимог

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу поліції Київської області.

Упродовж вихідних 28 та 29 листопада поліція Київщини перевірила 162 заклади громадського харчування, 311 закладів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, 25 розважальних закладів та 92 перевізники. Загалом було перевірено 799 суб’єктів господарювання.

В результаті за два дні працівники поліції склали 60 адмінпротоколів за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративне правопорушення. Штрафні санкції передбачені у розмірі від 17 тисяч гривень до 34 тисяч гривень. Для посадових осіб розмір штрафу дещо відрізняється. Він становить від 34 тисяч гривень до 170 тисяч гривень.

Відносно порушників, які перебували у громадських місцях, транспорті, магазинах і не погоджувалися із законними вимогами поліцейських,  виписано 79 постанов про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 44-3 КУПАП. Штраф передбачений у розмірі від 170 до 255 гривень.

Також поліцейські припинили роботу двох ресторанів, які попри карантинні обмеження продовжували свою діяльність під час карантину вихідного дня. Такі порушення виявили у Броварському та Вишгородському районах. За усіма фактами відкриті провадження за ч.1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, що з’явилось відео, на якомувидно, як у Броварах поліцейські припинили роботу ресторану, який працювавпопри введений карантин вихідного дня.






Читати "Моя Київщина" у Telegram