#

На Київщині правоохоронці ліквідували п'ять нарколабораторій (ФОТО)

05.02.2024 18:30
На Київщині правоохоронці ліквідували п'ять нарколабораторій (ФОТО)
Фото з місця події

Працівники Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України спільно зі слідчими Києва та Київської області, із залученням кінологів, ліквідували п'ять лабораторій з виготовлення "екстазі"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис заступника начальника НПУ Андрія Нєбитова.

Злочинна організація "обслуговувала" столицю та інші регіони держави: наркотики відправляли поштою до різних областей, а по столичних розважальних закладах доставляли власноруч. Щомісяця наркоділки синтезували та збували 50 кг наркотику для молоді. Але не MDMA єдиним - зловмисники мали "товар" на будь-який смак: кокаїн, канабіс, альфа-PVP, амфетамін,

- зазначив Андрій Нєбитов.

Заступник начальника НПУ запевняє, що затримали весь злочинний ланцюг: організаторів - хіміків - збувачів. Загалом 10 осіб. Провели 28 обшуків, у ході яких вилучили майже 5 кг амфетаміну, 300 готових пігулок "MDMA" та 6 кг матеріалів для їх виготовлення, 31 кг та понад 1000 літрів прекурсорів (з яких можна було б виготовити 40 кг амфетаміну), 2 кг канабісу. 

Усі затримані вже заарештовані судом і перебувають у слідчому ізоляторі. 

Нагадаємо, що на території Київської області діяла злочинна група, яка продавала незаконно виготовлені тютюнові вироби та алкоголь, а підроблений товар злочинці зберігали у складських приміщеннях у Білій Церкві та Фастові.


Читати "Моя Київщина" у Telegram