#

На Київщині продовжує зростати кількість підприємців

11.04.2024 18:49
На Київщині продовжує зростати кількість підприємців
Фото з мережі інтернет

На Київщині з початку року, що триває, зареєструвалось 3,5 тисячі підприємств, а в цілому в області нараховується більше 200 тис. суб’єктів господарювання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА. 

Збереглася і тенденція до зростання сплачених підприємствами податків. За січень-березень платники податків збільшили надходження до бюджетів усіх рівнів на 34 %. Підтримка бізнесу надається у різних формах, зокрема за рахунок урядових програм.

  • Київська область залишається у п'ятірці лідерів з реалізації програми "Доступні кредити 5-7-9%". Вже підписано кредитні договори на загальну суму 19,8 млрд грн. 
  • Київщина також в лідерах серед регіонів, які мають найбільшу кількість схвалених заявок на отримання мікрогрантів урядової програми "Власна справа". З початку року прийнято 218 рішень на видачу мікрогрантів на суму 52,5 млн грн. 
  • За програмою "Грант для ветеранів та членів їх сімей" прийнято 17 рішень на суму 8,2 млн грн, що дозволить створити 37 робочих місць.

Нагадаємо, що на Київщині пройшов воркшоп "Жіноче лідерство та сімейний бізнес у часи викликів", організований бізнес-клубом "Business Woman Club", Програмою USAID "Конкурентоспроможна економіка України" та Центром підтримки експорту.

Читати "Моя Київщина" у Facebook