#

На Київщині продовжується розмінування: знешкоджено майже 210 тис вибухонебезпечних предметів

13.06.2023 15:40
На Київщині продовжується розмінування: знешкоджено майже 210 тис вибухонебезпечних предметів
Фото з мережі Інтернет

У Київській області спеціалісти знешкодили вже майже 210 тисяч вибухонебезпечних предметів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на ITV.

Зараз у регіоні визначено 17 тисяч гектарів небезпечної території, яка потребує подальшого розмінування. Щоб пришвидшити її розмінування Київська обласна військова адміністрація виділяє на це більше коштів.

Загалом фахівці провели огляд 4690 об'єктів, майже 2400 кілометрів доріг, 172 кілометри залізничних колій та 1504 кілометри ліній електропередач на території Київської області. Однак, згідно зі словами Кравченка, ще потрібно витратити від 30 до 70 років на повне розмінування всього регіону.

Ми не маємо стільки часу. Працюємо системно, робимо акцент на прискоренні темпів розмінування області. Це наш пріоритет. Основні складові цього процесу: вартісна техніка та кваліфіковані спеціалісти. Це дозволить доукомплектувати наявні підрозділи операторів протимінної діяльності та створити нові.

 — зазначає Руслан Кравченко.

Минулого тижня Київська обласна рада підтримала проєкт змін до програми «Захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру». Тепер програмою передбачено фінансування на розмінування Київщини. На виділені кошти будуть покращувати матеріально-технічне забезпечення операторів протимінної діяльності, проводити заходи з інформування населення, навчання тощо.

Нагадаємо, що вибухотехніки Київщини продовжують розміновувати місця бойових дій на Харківщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook