#

На Київщині продовжують затримувати браконьєрів, які ловлять рибу на зимувальних ямах

12.01.2021 11:20
На Київщині продовжують затримувати браконьєрів, які ловлять рибу на зимувальних ямах
Фото з місця події

На території Київської області з початку року було викрито та затримано 27 порушників, які нанесли понад 20,5 тис грн збитків

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київський Рибоохоронний Патруль" у Faсebook.

Другого січня на зимувальній ямі Канівського водосховища двоє громадян добули 4 екз. судака та 1 екз. плітки, чим завдали 2 125 грн збитків. Подія трапилася поблизу с. Вишеньки Бориспільського району Київської області.

Четвертого січня на зимувальній ямі Канівського водосховища, в адмінмежах с. Ходорів Миронівського району Київської області громадянин здійснював вилов риби спінінгом. При перевірці улову рибпатрульні виявили 29 екз. судака (7 кг), розміри яких менші за мінімально допустимі до вилову. Сума нанесених збитків розрахована відповідно до такс і складає 14 790 грн.

У обох випадках оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Згодом на цьому ж водосховищі у с. Балико - Щучинка Кагарлицького району Київської області зафіксовано громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів за допомогою "драч", а саме забороненим методом багріння. При перевірці, рибоохоронці виявили по 2 екз. сома і судака, загальною вагою 4 кг. Завдані збитки складають 1 870 грн.

На винну особу оформлено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Дев’ятого січня о 12:10 год. на зимувальній ямі Канівського водосховищі, що у Голосіївському районі столиці викрито порушника, який добув 3 екз. судака. Таким чином наніс збитків природі на суму 1 530 грн.

Складено протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Крім того, порушення зафіксовані на таких зимувальних ямах: на Канівському водосховищі в адмінмежах м. Ржищів, с. Стайки Кагарлицького району, с. Козин Обухівського району та поблизу о. Дикий, що в Бориспільському районі Київської області.

Нагадуємо, заборона на вилов риби у зимувальних ямах є не менш важливою, ніж заборона у весняно-літній період під час нересту. Адже чим більше ми збережемо риби взимку, тим більше її віднереститься восени та влітку. Тож наполегливо закликаємо рибалок-любителів та користувачів дотримуватися даної заборони, - наголосив начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Нагадаємо, що у період з 7 по 10 січня поточного року на території Київської області було зафіксовано сім грубих порушень правил рибальства.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: