#

На Київщині російська пропагандистка закликала до державного перевороту (ФОТО)

05.07.2023 16:30
На Київщині російська пропагандистка закликала до державного перевороту (ФОТО)
Фото з місця події

У Київській області СБУ викрила чергову кремлівську пропагандистку, яка закликала до державного перевороту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Служба безпеки України викрила 41-річну мешканку Київщини, яка публічно розповсюджувала матеріали із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисниця на своїй сторінці у  соціальній мережі «Facebook» публікувала фото та текстові матеріали, які містили заклики до воєнного державного перевороту. 

Своїми діями жінка намагалася підірвати авторитет влади, посягаючи на конституційні принципи та суспільні відносини, що забезпечують її суверенітет. 

Крім того, зловмисниця поширювала матеріали, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році. Зокрема, пропагандистка оприлюднювала кремлівські наративи про внутрішній громадянський конфлікт.

Також зловмисниця наголошувала на тому, що української мови ніколи не існувало, а наші землі належать Київській Русі. 

Під час обшуку за місцем проживання фігурантки вилучено мобільну та комп’ютерну техніку,  яка містить докази її протиправної діяльності на шкоду державній безпеці України.

Враховуючи наявність достатніх доказів, фігурантці повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

  •  ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  •  ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що на Київщині судитимуть адміністратора інтернет-ресурсів пропагандистського характеру.


Читати "Моя Київщина" у Facebook