#

На Київщині створили ще дві еко-стежки (ФОТО)

30.12.2020 19:20
На Київщині створили ще дві еко-стежки (ФОТО)
Фото з місця події

КОДА реалізувало проєкт із створення еколого-освітніх туристичних маршрутів "ЕКО-стежки Київщини"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

Створити та реалізувати цей проєкт голова Київської облдержадміністрації Василь Володін доручив департаменту екології та природних ресурсів КОДА і Центру екологічної освіти та інформації.

У КОДА розповідають, що мали на меті популяризувати природно-заповідні території області та залучити жителів області до дружніх до довкілля видів відпочинку. Також розповіли, що до реалізації проєкту долучились науковці, місцеві активісти-екологи, лісівники та краєзнавці.

Тож, було створено два туристичні маршрути:

– у Вишгородському районі  "Лісові скарби Вишгородського району ", який поєднав у собі 15 точок інтересу, з яких 7 об’єктів природно-заповідного фонду;

– в Обухівському та Васильківському районах "Природна та історична спадщина Обухівщини", у якому в якості зупинок визначені 25 точок, з яких 16 – території та об’єкти природно-заповідного фонду.

Вздовж маршрутів встановлено відповідні вказівники та інформаційні знаки, також обладнано місця для відпочинку.

Щоб зручніше ознайомитись з усіма об’єктами цих двох еколого-освітніх маршрутів було розроблено "Путівник мандрівника", відповідний картографічний матеріал та проведено 5 семінарів, всі учасники яких отримали цікавий та корисний роздатковий матеріал.

Нагадаємо, що Чорнобильський біосферний заповідник долучився  до Глобальної інформаційної платформи даних з біорізноманіття – The Global Biodiversity Information Facility (GBIF: The Global Biodiversity Information Facility).


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: