#

На Київщині судитимуть землевпорядника, який не хотів ділитися хабарем

02.04.2021 16:45
На Київщині судитимуть землевпорядника, який не хотів ділитися хабарем
Фото з мережі інтернет

Київська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт відносно в.о. голови та землевпорядника однієї з сільських рад Київщини за фактами шахрайства, підбурювання до надання хабаря службовій особі та видача нею завідомо неправдивого офіційного документу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Київська обласна прокуратура" у Facebook.

Землевпорядник однієї із сільських рад Київщини, хизуючись своїм впливом на членів виконавчого комітету сільради, переконав місцевого підприємця, що той не зможе отримати дозвіл для розміщення тимчасової споруди, якщо не надасть неправомірну вигоду членам виконкому вказаної ради.

Підприємець змушено погодився та передав 500 доларів США для посадовців. Однак зловмисник не мав наміру ділитись отриманими коштами та привласнив їх.

Водночас, землевпорядник звернувся до в.о. голови сільради з проханням безоплатно підписати вказаний дозвіл на розміщення споруди, що вона і зробила, використовуючи своє службове становище, без скликання засідання виконавчого комітету, завізувала рішення та протокол виконавчого комітету сільської ради.

Наразі слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, що Київська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно завідувача сектору державного ринкового нагляду за фактом отримання неправомірної вигоди.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: