#

На Київщині та ще двох регіонах відбудували 12 пошкоджених шкіл

02.02.2024 19:30
На Київщині та ще двох регіонах відбудували 12 пошкоджених шкіл
Фото з місця події

На Чернігівщині, Київщині та Харківщині відновили 12 пошкоджених закладів освіти

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу МОН. 

У сімох із 12 закладів освіти вже відновили очне навчання. Зокрема воно стартувало в Іванківській та Макарівській громадах Київської області. 

Заклади освіти відновили завдяки проєкту благодійного фонду "Сміливі" за фінансової підтримки Служби зовнішньої політики Європейської комісії (FPI EU). Міністр Оксен Лісовий зазначив:

Нині фактично кожну сьому школу в Україні пошкоджено внаслідок російських обстрілів чи окупації. Понад 200 шкіл зруйновані повністю, ще більше ніж 1600 — зазнали ушкоджень. Це призводить до того, що українські школярі втрачають доступ до очного навчання, а отже, до якісних знань та можливості активно розвивати мʼякі навички. Саме тому об’єднувати зусилля з партнерами задля відбудови цих закладів — надважливо, адже це про інвестиції в розвиток і освіту для дітей.

Відбудову здійснювали за принципом "build back better": окрім безпосереднього ремонту пошкоджень, поліпшили шкільні простори та облаштували інклюзивні зони. Школи ремонтували та відбудовували професійні архітектори, будівельники та волонтери. До процесу відновлення також долучилися громади й місцеві жителі, а до ухвалення рішень щодо відбудови — учителі й учні.

Нагадаємо, що робоча група "Прозорість та підзвітність" провела виїзне засідання на Фастівщині, перед цим побувавши у всіх районах області

Читати "Моя Київщина" у Telegram