#

На Київщині триває реформа шкільного харчування

13.01.2022 11:05
На Київщині триває реформа шкільного харчування
Фото з мережі Інтернет

Цьогоріч у Київській області та в усій Україні триває реформування системи шкільного харчування, яке розпочалося з ініціативи Першої леді Олени Зеленської

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

Зазначимо, що у 2021 році завершився перехідний етап реформи шкільного харчування. Із 1 січня 2022 року реформою передбачено оновлення шкільного меню.

Заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко повідомила, що із початку нового навчального семестру всі заклади загальної середньої освіти Київщини перейшли на сезонне чотиритижневе меню. Тому асортимент шкільної їдальні став більш різноманітним. Жана Осипенко деталізувала:

У раціоні харчування дітей з’явилося більше овочевих салатів, фруктів, смачних страв як традиційної української, так і світової кухні. Тепер у школах можна скуштувати, наприклад, не тільки куліш та шулики, але й нагетси і ще багато інших цікавих страв.

У пресслужбу нагадують, що у Київській області три роки тому було започатковано ще один регіональний проєкт –  "Якісне харчування – здорова дитина". Один із напрямів проєкту, що має назву "Шкільна їдальня", має на меті осучаснити шкільні харчблоки. Нині вже повністю оновлено технологічне обладнання у 121 закладі загальної середньої освіти області. У 2021 році за кошти обласного бюджету було закуплено 32 комплекти обладнання для харчоблоків закладів освіти.

Нагадаємо, що у 2022 році Держекоінспекція Столичного округу здійснить 503 планові перевірки суб’єктів господарювання у Києві та Київській області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram