#

На Київщині утворили госпітальну раду

21.04.2021 09:55
На Київщині утворили госпітальну раду
Фото з мережі Інтернет

При Київській обласній державній адміністрації створили госпітальну раду, до її складу увійшли представники КОДА, КОС, установ охорони здоров'я, громадського здоров'я, екстреної допомоги та представники громадськості

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на "Киеввласть".

Утворити госпітальну раду при Київській обласній державній адміністрації та затвердити її персональний склад, що додається. Затвердити Положення про госпітальну раду при Київській обласній державній адміністрації, що додається, - йдеться у повідомленні.

Контроль за виконанням цього розпорядження поклали на заступникаголови Київської обласної державної адміністрації Тетяну Щербак.

До його складу, крім Щербак, увійшло ще три представники КОДА - головний спеціаліст - юрисконсульт відділу роботи з персоналом департаменту охорони здоров'я Марина Баннікова, директор департаменту охорони здоров'я КОДА Олена Єфименко, радник голови КОДА Ігор Яцик. Ще три представника з Київоблради - депутат Валентин Багнюк, голова постійної комісії КОС з питань охорони здоров'я, материнства, дитинства, соціального захисту населення та пенсіонерів Марія Кисельова, заступник голови КОС Марина Сапожко.

Також до складу комісії включили представників медичних закладів "первинної", "вторинної" та "третинної" допомоги, установ громадського здоров'я, екстреної допомоги, представники професійних спілок працівників охорони здоров'я, представники громадськості.

До завдань госпітальної ради належить розроблення пропозицій та рекомендацій щодо:

  • визначення спроможної мережі госпітального округу;
  • плану розвитку госпітального округу;
  • реорганізації і перепрофілювання закладів охорони здоров’я, що забезпечують надання вторинної (спеціалізованої) та госпітального етапу екстреної медичної допомоги в межах госпітального округу;
  • переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальному окрузі;
  • інших питань, які належать до компетенції субєктів госпітального округу щодо забезпечення надання в ньому медичної допомоги.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я планує запустити пілотний проєкт з аеромедичної евакуації в Києві та Київській області.

Читати "Моя Київщина" у Facebook