#

На Київщині відкрився перший "зелений " супермаркет (ФОТО)

11.11.2020 12:40
На Київщині відкрився перший "зелений " супермаркет (ФОТО)
Фото з місця події

У Софіївській Борщагівці, на вулиці Київська 1/102, мережа супермаркетів "Сільпо" відкрила перший магазин ресайклінг-формату, побудований із використанням "зелених" технологій

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Сільпо".

Зазначимо, що на даху супермаркету розташована сонячна електростанція, яка складається з 664 панелей. Ця станція дозволить мінімізувати використання електроенергії з мережі. Зовнішнє освітлення також оснащене акумуляторами і сонячними батареями. Крім того, магазин обладнаний тепловим насосом, який дозволяє використовувати електроенергію в менших обсягах.

Візки та кошики виготовлені з перероблених рибальських сіток, мотузок і пластика. Крім того, на території є крита парковка для велосипедів і велопрокат, а також заправні станції для електромобілів.

На території супермаркету працює станція прийому вторсировини Silpo Recycling. Туди можна приносити відсортовані відходи: пластик, папір, скло тощо. За кожен кілограм на рахунок покупця нараховують бали, які можна використовувати для покупок в мережі "Сільпо".

Супермаркет побудовано відповідно до вимог BREEAM — міжнародної системи сертифікації екологічності будівель. Серед її головних умов: мінімальний вплив на довкілля, використання енергоефективного обладнання і відповідність екологічним цілям. За словами інженера з енергоаудиту мережі Богдана Дейка, в наступному році компанія планує отримати сертифікат BREEAM.

Нагадаємо, що служба автомобільних доріг в жовтні цього року уклала два договори щодо розробки проєктно-кошторисної документації для будівництва двох ділянок Великої кільцевої автомобільної дороги навколо столиці.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: