#

На Київщині викрили схему привласнення донатів на ЗСУ: підозрюють волонтера Літинського

08.09.2022 13:15
На Київщині викрили схему привласнення донатів на ЗСУ: підозрюють волонтера Літинського
Фото з мережі Інтернет

Поліцейські Києва викрили шахрайську схему привласнення гуманітарної допомоги під виглядом благодійного фонду, у якій фігурують двоє осіб

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Нацполіції.

Правоохоронці встановили, що чоловіки продавали автотранспорт, який надходив в Україну як гуманітарна допомога від іноземних держав та призначався для потреб ЗСУ. Задля прикриття своєї діяльності фігуранти використовували наліпки громадських організацій.

Столична поліція заявила, що проводить обшуки у Києві, Київській області та Львові. Поліція не називає прізвищ фігурантів, але "Українській правді" підтвердили, що обшук у львів’янина Святослава Літинського пов'язаний із цією справою.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України - незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі, або під час надзвичайного або воєнного стану. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що співробітники Бюро економічної безпеки виявили 9 підприємств, підконтрольних ексдепутату державної думи рф, полковнику армії рф, які провадили діяльність в Україні.

Читати "Моя Київщина" у Facebook