#

На Київщині водій без прав наполегливо пропонував патрульним хабар

02.04.2021 12:44
На Київщині водій без прав наполегливо пропонував патрульним хабар
Фото з місця події

Учора, 1 квітня, на 57 км автодороги Київ-Ковель патрульні затримали керманича без прав, який, вчинивши правопорушення, намагався відкупитися

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Патрульна поліція Київської області" у Facebook.

Зазначимо, що патрульні батальйону села Чайки слідкували за дотриманням безпечної швидкості руху за допомогою приладу "Trucam". Лазерний вимірювач швидкості показав інспекторам, що водій авто ВАЗ 21061 перевищує швидкісний режим, тому вони вирішили зупинити авто.

Під час спілкування з 26-річним водієм патрульні дізналися причину порушення – в автівці не працює спідометр, відповідно водій не здогадувався, з якою швидкістю рухається.

Далі поліцейські взялися перевіряти документи та виявили відсутність посвідчення водія. Зі слів керманича, він забув його вдома, а саме в місті Овруч Житомирського району.

Як тільки патрульні повідомили про адмінвідповідальність за обидва правопорушення, керманич вирішив "відкупитися" та запропонував патрульним неправомірну вигоду.

Оскільки після попередження про кримінальну відповідальність за подібні дії водій не зупинився, охоронці порядку викликали на місце пригоди слідчих для фіксації та встановлення всіх обставин цієї справи.

Патрульні склали протокол за ч. 3 ст. 126 (Керування автомобілем особою, позбавленою права керування транспортними засобами) та виписали постанову за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП.

Нагадаємо, що у Київській області розпочався сезон зариблень, тож 30-31 березня відбувся перший у цьому році захід із вселення водних біоресурсів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: