#

На Київщині водії пропонували патрульним хабар, щоб уникнути відповідальності

01.05.2023 19:00
На Київщині водії пропонували патрульним хабар, щоб уникнути відповідальності
Фото з місця події

На Київщині зафіксували два випадки пропонування патрульним хабаря від водіїв, які здійснили порушення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу патрульної поліції Борисполя.

Перший випадок стався 30 квітня на 117 км автодороги Київ — Харків. Патрульні зупинили трактор за порушення правил дорожнього руху та помітили у керманича ознаки сп'яніння. 

Чоловік погодився пройти огляд на місці за допомогою приладу Драгер. Результат — 0,96 проміле. Під час документування порушення 18-річний водій запропонував поліцейським 7,5 тис. грн хабаря, щоб "замнути справу". На місце події викликали слідчо-оперативну групу. На водія склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння) та винесли постанову за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП.

Ще один випадок стався 1 травня на вулиці Київський шлях у Борисполі. Патрульні зупинили ВАЗ, за кермом якого перебував 29-річний водій. Інспектори помітили у громадянина ознаки наркотичного сп’яніння та запропонували чоловіку пройти огляд. Останній погодився, але при цьому запропонував поліцейським 5 тис. грн. Чоловік пройшов огляд в медичному закладі, висновок лікаря — негативний. Поліцейські доставили водія до місця зупинки. Громадянин під час виходу зі службового автомобіля залишив на сидінні 500 гривень. На місце події інспектори викликали слідчо-оперативну групу.

Нагадаємо, що 26 квітня у Борисполі під час дії комендантської години патрульні зупинили транспортний засіб Renault.

Читати "Моя Київщина" у Telegram