#

На Київщині все більше лікарень забезпечені киснем

09.12.2020 19:40
На Київщині все більше лікарень забезпечені киснем
Фото з мережі інтернет

Сьогодні, 9 грудня, під час онлайн брифінгу заступник голови Київської облдержадміністрації Олег Торкунов повідомив, що на нині на Київщині 26 лікарень перепрофільовано для госпіталізації хворих із COVID-19

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з посиланням на пресслужбу КОДА.

На сьогодні в Київській області 26 закладів охорони здоров’я перепрофільовано для госпіталізації хворих із COVID-19. Вони містять 2665 ліжок.

Лікарні, що приймають хворих на коронавірус, завантажені на 41%. На кисневій підтримці наразі 1015 пацієнтів, – зазначив заступник очільника Київщини. 

Він додав, що в регіоні продовжується розширення мережі кисневого забезпечення. До 15 грудня планується забезпечити 80% лікарень киснем. Також планується поставка 260 кисневих концентраторів, кожен з яких на 2 виводи. Тобто планується зробити 16 у Василькові, 58 в Кагарлику, 70 в Рокитному, 44 в Переяславі.

До 25 грудня цього року в Київській області планується забезпечити киснем 95% ліжок ковідного фонду, або більше 2 300 ліжок.

Нагадаємо, що Голова Київської облдержадміністрації Василь Володін повідомив, що на Київщині продовжується модернізація та облаштування приймальних відділень районних та міських лікарень в рамках державної програми "Велике будівництво".

Читати "Моя Київщина" у Facebook