#

На Київщині з окупації вивезли вже 100 тис. людей

30.03.2022 09:40
На Київщині з окупації вивезли вже 100 тис. людей
Фото з мережі інтернет

Начальник поліції Київщини розповів, що 100 тисяч осіб вже вивезли з окупованих населених пунктів області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Нацполіції.

Андрій Нєбитов відвідав нещодавно звільнені від агресора Лук'янівку та Рудницьке на Броварщині.

29 березня начальник поліції Київщини відвідав нещодавно звільнені  від агресора села на Броварщині. Він зазначив:

Буквально вчора ці два населених пункти були звільнене Збройними силами України. Ми побачили ефективні  результати діяльності наших військових. В селах лежить знищена техніка супротивника, танки, БМП,  які розбиті вщент.  Але попереду ще багато роботи, в тому числі для вибухотехніків, адже на території сіл лишились нерозірвані міни та боєприпаси ворога. 

Начальник поліції заявив, що зараз з усіх місць Київщини, де відбуваються бойові дії, або міста знаходяться в окупації, проводиться евакуація. Часто поліцейські та органи місцевого самоврядування організовують евакуацію виключно власними силами. Андрій Нєбитов додав:

Тільки в Київські області не менш як 100 тисяч людей вивезено з окупації.  Це як загальним транспортом, якщо організовано місцевими органами влади, так і приватним транспортом. З Бучанського району та з Вишгородського йшли цілі колони цього автотранспорту і затори досягали 15 кілометрів, втім, ми з цим впорались. Ми працювали цілодобово і головне - врятували цих людей. 

Окремо очільник поліції Київщини відзначив, що поліція посилено працює і над виявленням колаборантів, вже порушено кілька кримінальних проваджень.

Нагадаємо, що 29 березня поліцейські Вишгородщини евакуювали частину мешканців Димерської громади.

Читати "Моя Київщина" у Telegram