#

На Київщині за добу сталося 46 пожеж (ФОТО)

07.08.2020 14:25
На Київщині за добу сталося 46 пожеж (ФОТО)
Фото з місця події

Протягом доби на Київщині Державною службою з надзвичайних ситуацій було зареєстровано 46 пожеж 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ ДСНС України у Київській області.

Зазначається, що в Київській області протягом доби зафіксували 46 пожеж, з яких 25 - трав’яного настилу на загальній площі 13,3 га у Ставищенському, Фастівському, Обухівському, Володарському та Кагарлицьому районах.

Мабуть треба припинити жаліти паліїв. Судячи з практики, зараз їх в основному карають по мінімуму - невеликими штрафами. При тому, що саме людський фактор в 99 відсотках(!) випадків стає причиною ландшафтних пожеж. Пройшли дощі, і, з поверненням сухості та тепла, знову починає горіти суха трава, стерня, очерет, сміття. І це не самозаймання, - йдеться в повідомленні. 

Всі осередки загоряння було вчасно виявлено та успішно ліквідовано підрозділами ДСНС. На щастя на пожежах ніхто не постраждав.

При прибиранні територій або відпочинку на природі не паліть траву і не залишайте відкритий вогонь без нагляду; ретельно засіть сигарети і горілі сірники перед тим, як викинути їх; не проходьте повз палаючої трави, при неможливості загасити пожежу своїми силами, повідомляйте за телефоном 101, - закликає ГУ ДСНС України у Київській області. 

Нагадаємо, що в Київській області було затримано начальника відділу одного з управлінь податкової служби  під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 15 тис грн. 


Читати "Моя Київщина" у Facebook