#

На Київщині за добу сталося понад 20 пожеж

29.07.2020 17:23
На Київщині за добу сталося понад 20 пожеж
Фото з місця події

Протягом доби на Київщині Державною службою з надзвичайних ситуацій було зареєстровано 26 пожеж на загальній площі 1,1615 га

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ГУ ДСНС України в Київській області.

На Київщині зафіксували 11 пожеж трав’яного настилу, 4 на сільськогосподарських угіддях та 1 сміття у Білоцерківському, Таращанському, Ставищенському, Сквирському та Вишгородському районах.

Всі осередки загоряння було вчасно виявлено та успішно ліквідовано підрозділами ДСНС. На гасіння задіяли 32 чоловіки особового складу та 6 одиниць спеціальної техніки. На щастя на пожежах ніхто не постраждав.

При прибиранні територій або відпочинку на природі не паліть траву і не залишайте відкритий вогонь без нагляду; ретельно загасіть сигарети і горілі сірники перед тим, як викинути їх; не проходьте повз палаючої трави, при неможливості загасити пожежу своїми силами, повідомляйте за телефоном 101, - йдеться в повідомленні. 

У ДСНС Київщини закликають перестати жаліти паліїв, адже судячи з практики, зараз їх в основному карають по мінімуму - невеликими штрафами. При тому, що саме людський фактор в 99 % випадків стає причиною ландшафтних пожеж. Пройшли дощі і з поверненням сухості та тепла, знову починає горіти суха трава, стерня, очерет, сміття. І це не самозаймання!

Нагадаємо, що станом на 28 липня завершуються жнива, вже обмолочено понад 166 тис га площі ранніх зернових та зернобобових культур. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram