#

На Київщині за добу втопилися двоє дітей

01.08.2020 14:45
На Київщині за добу втопилися двоє дітей
Фото з місця події

Минулої доби двоє малолітніх дітей втопилися у водоймах Білої Церкви та Києво-Святошинського району 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ НП в Київській області. 

Один з випадків стався у Білій Церкві. 9-річна дівчинка гуляла з песиком, а потім її тіло знайшли у болотяній водоймі. У Києво-Святошинському районі 13-річний хлопчик хотів похизуватися перед товаришем, як він вміє пірнати з кладки у воду, і потонув.

Загалом, з  початку літа, втопилося на річках та озерах п’ятеро дітей. І зазвичай, більшість трагічних випадків виникає саме тоді, коли діти лишаються без нагляду дорослих.

Наразі тривають поліцейські профілактичні заходи "Небезпечна вода" та "Безпечне літо". Працівники ювенальної превенції щодня спілкуються з дітьми та дорослими, навчають правилам поведінки на воді, правилам дорожнього руху, роз’яснюють, попереджають про різні види небезпеки.

Однак такої роботи замало, потрібно, щоб кожен дорослий, в кого є діти, усвідомив, що саме від нього залежить безпека дитини.

Пам’ятайте, Ваша дитина – Ваша відповідальність! За невиконання, або неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей батьки можуть бути притягнені до різних видів відповідальності, -  йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що за даними Київського обласного лабораторного центру, в області 1 серпня 2020 року на 10:00 офіційно підтверджено 3787 випадків захворювання на коронавірус.

Читати "Моя Київщина" у Telegram