#

На Київщині зафіксовано понад 3050 злочинів, які вчинили російські військові

13.04.2022 12:30
На Київщині зафіксовано понад 3050 злочинів, які вчинили російські військові
Фото з мережі Інтернет

Із початку війни у Київській області було зафіксовано понад 3050 кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених військовими рф

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Національну поліцію  Київської області.

Під час воєнного стану поліцейські зареєстрували 233 кримінальні провадження щодо посягань на територіальну цілісність і недоторканість України, а за порушення законів та звичаїв війни розслідують 1463 фактів.

Андрій Нєбитов зауважив:

Кількість виявлених і оглянутих тіл загиблих мирних осіб на Київщині в результаті російської агресії становить вже більше 720 осіб, ще понад 200 осіб вважаються зниклими безвісти.

Правоохоронці зареєстрували понад 150 фактів мародерства та вже повідомили про підозру 35 особам, зареєстрували понад 30 кримінальних проваджень щодо колабораційної діяльності, зібрали матеріали щодо сприяння агресору та вже повідомили про підозру 5 особам.

Наразі поліцейські продовжують проводити зачистку територій, які були в окупації російських військ, виявляти осіб, які співпрацювали з ворогом, встановлювати потерпілих від російської агресії, фіксувати руйнування та оглядати тіла загиблих.

Нагадаємо, що у селі Королівці Макарівської ОТГ військовослужбовці Національної гвардії України знайшли місце, де російські орки створили склад із боєприпасами.

Читати "Моя Київщина" у Telegram