#

На Київщині затримали 28 осіб, що продавали свої голоси (ФОТО, ВІДЕО)

26.10.2020 08:37
На Київщині затримали 28 осіб, що продавали свої голоси (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Учора, 25 жовтня, у селі Гатне Києво-Святошинського району поліція затримала вихідців з Луганщини, що планували віддати свої голоси за певного кандидата

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ГУ Національної поліції в Київській області.

Встановлено, що один з фігурантів звернувся до свого товариша з пропозицією заробітку – знайти якнайбільше людей, щоб ті поїхали до Київщини і проголосували у день виборів за визначеного кандидата. Усього назбиралося 28 осіб, які погодились за 500 грн проголосувати за конкретного висуванця у столичній області.

Організатори махінації придбали своїм виконавцям залізничні квитки та забрали їх з вокзалу мікроавтобусом. Однак дістатися виборчої дільниці у селі Гатне їм не вдалося. Автобус зупинили правоохоронці і водія з 28 пасажирами доставили до Києво-Святошинського відділу поліції.

Поліція Київщини вкотре попередила фальсифікацію результатів виборчого процесу. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною четвертою статті 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України.

За таке волевиявлення горе-підприємцям "світить" позбавлення волі строком від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п'ять років.

Нагадаємо, що з'явилася нова інформація про порушення на виборчих дільницях Київщини.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: