#

На Київщині затримали злочинців, які шантажували політиків

14.09.2021 17:00
На Київщині затримали злочинців, які шантажували політиків
Фото з місця події

Національна поліція заявила про викриття власників мережі сайтів компромату, які шантажували фейковими новинами політиків та посадовців 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу МВС.

У вівторок, 14 вересня, слідчі влаштували низку обшуків в офісі та за місцем проживання фігурантів у Чернігівській, Київській областях та в Києві.

П’ятеро осіб на 13 підконтрольних вебсайтах розміщували провокаційні та недостовірні відомості про посадовців, політиків, бізнесменів та їхніх родичів. Поширення такої інформації здійснювалося, поки особа не звернеться із проханням про видалення новин із сайту.

Вартість зняття фейку становила 150-200 тисяч гривень. Гроші треба було перераховувати в криптовалюті. Поліція встановила вже чотирьох постраждалих.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України. Учасникам угруповання може загрожувати до дванадцяти років позбавлення волі конфіскацією майна.

Нагадаємо, що поліцейські Києва затримали матір та сина із Броварів за збут наркотиків на території Лісового масиву Києва.

Читати "Моя Київщина" у Facebook