#

На Київщині затримали зрадника, який збирав дані для ракетного обстрілу столиці (ФОТО)

17.08.2023 12:00
На Київщині затримали зрадника, який збирав дані для ракетного обстрілу столиці (ФОТО)
Фото з місця подій

Служба безпеки провела на Київщині спецоперацію, у результаті якої затримала ще одного російського агента-коригувальника, він готував нову ракетну атаку на Київ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу СБУ.

Зловмисник за гроші працював на головне управління генерального штабу зс рф (більш відомого як гру). Він встановлював геолокації підрозділів Сил оборони на території столичного регіону. Найбільше агресора цікавили ремонтні бази ЗСУ, де здійснюють техобслуговування та відновлення української техніки. Також агент передавав ворогу інформацію про електропідстанції у Києві.

За наявними даними, ворожа спецслужба сподівалася, що під час збору розвідданих їхній шпигун зможе виявити поблизу енергооб’єктів місця бойового чергування української ППО.

Окупанти збирали розвідувальну інформацію для підготовки нової серії повітряних ударів по Києву та прилеглих населених пунктах.

Співробітники СБУ затримали зловмисника "на гарячому", коли він здійснював відеозйомку військової бази ЗСУ та "прив’язував" її GPS-координати до електронної карти.

Фігурантом виявився 23-річний мешканець Одеси, який переїхав до Києва у пошуках "швидкого заробітку". Для цього він залишав власні "резюме" на спеціалізованих інтернет-платформах з пошуку підсобних робіт. Таким чином на нього вийшла російська воєнна розвідка, яка за гроші залучила його до співпраці на користь держави-терористки. Комунікація здійснювалася через один із месенджерів.

Під час обшуку за місцем проживання зрадника виявили ноутбук і смартфон з доказами його розвідувально-підривної діяльності проти України.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за а ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що СБУ та ДБР затримали на Київщині колаборанта, який намагався вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ для збору розвідданих на користь рф.



Читати "Моя Київщина" у Telegram