#

На Київщині затвердили програму соціально-економічного та культурного розвитку регіону

24.12.2020 17:24
На Київщині затвердили програму соціально-економічного та культурного розвитку регіону
Фото з місця події

Сьогодні, 24 грудня,  ухвалено програму соціально-економічного та культурного розвитку Київської області на 2021 рік

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

При її формуванні було враховано цілі та завдання, які визначають національні пріоритети та державні інтереси, а також цілі та завдання Стратегії розвитку Київської області на 2021-2027 роки.

До Програми соціально-економічного та культурного розвитку Київщини у 2021 році увійшли 35 обласних цільових програм, серед пріоритетних напрямів яких:

  • Розвиток людського потенціалу;
  • Підвищення конкурентоспроможності економіки регіону;
  • Розвиток інноваційно-орієнтованих галузей економіки;
  • Сталий розвиток територій населених пунктів і громад.

На переконання голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна реалізація завдань та заходів Програми сприятиме поліпшенню основних прогнозних економічних показників у порівнянні з очікуваними показниками за 2020 рік.

Також очільник області додав, що обсяг експорту товарів може зрости на 2,6% і становитиме 1963,0 млн дол. США, а імпорт товарів, порівняно з 2019 роком, збільшиться на 3,6% і становитиме 4082,5 млн дол. США.

Збільшиться і середньомісячна номінальна заробітна плата. Вона зросте на 10% і становитиме 12 938 грн. Зменшення рівня безробіття очікується на рівні 0,3% і складе 6,5%.

Забезпечення досягнення очікуваних результатів виконання Програми передбачається здійснювати шляхом мобілізації зусиль та проведення спільної роботи Київської обласної державної адміністрації і Київської обласної ради разом з територіальними органами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в області та органів місцевого самоврядування у співпраці з громадянами, юридичними особами та їх об’єднаннями, що забезпечить ефективне використання всіх наявних і залучених в область ресурсів.

Нагадаємо, що протягом грудня цього року проходить профорієнтаційний бізнес-турнір  серед учнівської молоді Київщини, який вже четвертий рік поспіль є майданчиком для розвитку підприємливості та креативності юних бізнес-геніїв області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: